10 goede redenen om zeker een condoom te gebruiken

Condoom, kapotje of rubbertje, een van de bekendste anticonceptiemiddelen en speciaal ontworpen voor de man. Natuurlijk weet iedereen wel dat het gebruik van een condoom beter is, maar lang niet altijd wordt een condoom gebruikt. Veilig vrijen begint immers met het gebruik van bescherming en die bescherming biedt een condoom.

 

Waarom je zeker een condoom moet gebruiken

Alhoewel het condoom in eerste instantie bedoelt is als anticonceptie en ongewenste zwangerschap voorkomt, zijn er nog veel meer redenen om zeker een condoom te gebruiken. Het gebruik van een rubbertje of condoom is niet alleen noodzakelijk voor mensen die kiezen voor losse relaties, maar ook tijdens een vaste relatie kan het condoom uitkomst bieden, bijvoorbeeld na een zwangerschap, waarbij de vrouw geen ander anticonceptiemiddel kan of wil gebruiken. Vergeet ook niet dat andere anticonceptiemiddelen zoals de pil hun werkzaamheid verliezen als de vrouw ziek is. Niets is vervelender dan het oplopen van een SOA (seksueel overdraagbare aandoening). Afgezien van het feit dat SOA's een langdurig genezingsproces kennen en in sommige gevallen zelfs nooit meer genezen, is het zeker ook geen prettig idee als je bedenkt dat je een ziekte aan je geslachtsdeel hebt. Om jezelf te beschermen tegen SOA is het gebruik van een condoom een must. Behalve dat je een SOA op kunt lopen heb je ook nog kans op besmetting met HIV/Aids als je onbeschermd het bed induikt met je partner. Helaas loopt niet iedereen te koop met zijn of haar status en daarom kun je beter het zekere voor het onzekere nemen, zeker als je je partner niet voldoende kent of jullie je (nog) niet hebben laten testen. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om te kiezen voor een condoom. We zetten tien voordelen voor je op een rij waarom je zeker een condoom moet gebruiken:

  • Anticonceptie
  • Beschermd tegen SOA
  • Voorkomt besmetting met HIV/Aids
  • Goedkoop
  • Overal verkrijgbaar
  • Verantwoord
  • Makkelijk in gebruik
  • Zowel voor mannen als vrouwen (vrouwencondoom)
  • Te gebruiken voor vaginale, anale en orale seks
  • Spannend

Daarom gebruik je voortaan een condoom

Door het gebruik van een condoom laat je zien dat je verantwoordelijk bezig bent. Niet alleen ten opzichte van je zelf, maar ook van je partner. Je wilt immers genieten van het vrijen, zonder dat een van jullie ziek of ongewenst zwanger wordt . Dat het initiatief voor veilig vrijen niet altijd van de man uit hoeft te gaan, blijkt duidelijk uit het toenemende aantal vrouwen dat een condoom bij zich heeft. Daarmee kan elke vrouw haar eigen weg bepalen en is zij niet langer afhankelijk van de man. En hoewel veel mannen het hier niet mee eens zullen zijn, omdat zij vinden dat een condoom het gevoel vermindert, kan een condoom de pret wel degelijk verhogen. Zeker als het om een condoom gaat met ribbels, puntjes enzovoort. Ook een condoom met smaak kan zinnenprikkelend werken en het genot verhogen.

Met de uitgebreide keuze aan verschillende condooms, is er altijd wel het juiste condoom te vinden voor jou en je partner. Voortaan gebruik ook jij een condoom, zodat je samen met je partner veilig kunt genieten van het vrijen!