Hoe worden condooms gemaakt ?

Condooms worden in de meeste gevallen gemaakt van latex. Dit is een natuurlijk product van de in Brazilië veelvoorkomende rubberboom. Heb je last van een allergie voor latex of rubber? Allecondooms.nl heeft naast een uitgebreid assortiment sterke latex condooms ook latexvrije condooms. Deze zijn vervaardigd uit synthetische polyisopreen, een sterk, dun en kunstmatige rubbersoort die ook gebruikt wordt voor handschoenen in operatiekamers.

Dompelen van condoomvorm in vloeibare latex

Alleen latex van de hoogste kwaliteit en de beste elasticiteit wordt gebruikt bij het maken van condooms. Latex is een natuurlijk product. Dit betekent dat er bepaalde chemische stoffen moeten worden toegevoegd om te voorkomen dat de latex bederft. Het vloeibare latex wordt op temperatuur gehouden in een speciaal bad, waar de condoomvormen op een glazen mal in worden gedompeld. De mallen worden vervolgens gedroogd, waarna ze voor een tweede maal worden gedompeld in het bad om een tweede laag latex om de condoomvorm te verkrijgen. Aansluitend aan het dompelen wordt de condoomring gemaakt door deze aan het uiteinde op te rollen, waarna het condoom in de oven verdwijnt. Het latex vulkaniseert door de verhitting. Ten slotte worden de condooms met een waterstraal van de mal losgehaald en langdurig (ongeveer een uur) gewassen om ze helemaal steriel te maken.

Voortdurende kwaliteitscontrole tijdens productieproces

Tijdens het hele productieproces wordt de kwaliteit van de latex en de uiteindelijke condooms nauwgezet gecontroleerd. Bij het dompelen wordt er getest op de juiste temperatuur, latexviscositeit en zuurgraad. Tijdens het poederen en drogen worden de condooms opnieuw gecontroleerd op zichtbare gebreken, het formaat en lekkage. De condooms worden na het poederen en drogen getest op de hoeveelheid lucht die erin kan, alvorens deze knapt. Een condoom moet ten minste achttien liter lucht kunnen herbergen, voordat deze scheurt. Elk condoom wordt individueel gecontroleerd op lekken. Het spreekt voor zich dat er in geen geval gaatjes in het condoom mogen zitten. Hoe minimaal het gaatje ook is, het condoom wordt afgekeurd. Het condoom wordt in de eindfase nogmaals getest op de juiste elasticiteit en sterkte. Er wordt een trekproef uitgevoerd, waarbij het condoom aan twee kanten uit elkaar wordt getrokken, totdat het scheurt. Het condoom mag niet te vroeg scheuren, anders wordt het afgekeurd. De condooms worden uiteindelijk ingepakt in hermetisch afgesloten folie, zodat er geen zuurstof bij kan komen of glijmiddel kan weglekken.

Aan het productie- en afwerkingsproces van condooms worden de hoogste kwaliteitseisen gesteld, waarbij ten strengste wordt gecontroleerd op de sterkte, veiligheid en flexibiliteit van het condoom. Hierdoor ben je bij Allecondooms.nl verzekerd van eersteklas condooms, waarmee je veilig en vurig kunt vrijen.