Allergisch voor condooms en veilig vrijen

Soms komt het voor dat een man of vrouw allergisch blijkt te zijn voor een condoom. Dit kan allerlei vervelende klachten geven, zoals: jeuk, zwelling of eczeem. Soms komt dit door een rubber- of latex allergie. De oorzaak kan ook liggen bij toegevoegde glijmiddelen, smaak- of geurstoffen, rubberhulpstoffen, zaaddodende stoffen of erectie bevorderende stoffen. Een lastige situatie, zeker als je veilig wilt vrijen. Zonder condoom, kan in sommige gevallen nog veel grotere risico's met zich meebrengen; zoals ongewenste zwangerschappen of het oplopen van een SOA. Daarom moet er worden gekozen voor een alternatief en deze zijn er gelukkig genoeg.

 

Latex of rubber allergie

Wanneer je een allergie hebt voor condooms, is het belangrijk om na te gaan voor welk doel de condooms gebruikt moeten worden. Als je bijvoorbeeld voornamelijk beschermd wil zijn tegen geslachtsziekten dan is een polyurethaan condoom een goede oplossing. Ze zijn SOA dicht en bevatten geen latex-, eiwit of rubberhulpstoffen. Ze zijn er van verschillende merken. Lamsdarm condooms zijn goed wanneer het om zwangerschapspreventie gaat, wat betreft een SOA of HIV bescherming is er op dit moment nog onvoldoende garantie. Dan zijn er ook nog de condooms van extra gezuiverd Latex, met een lage concentratie eiwitten en Latex. Perfect voor een Latex allergie, maar helaas is het zo dat wanneer je een allergie voor condooms met rubber hebt, bij deze condooms de klachten niet verdwijnen. Er is ook een andere mogelijkheid, namelijk het polyurethaan vrouwencondoom. Deze is voor preventie zeer geschikt.

Speel op safe met veilige condooms

Een allergie voor condooms kan zeer lastig zijn, maar niet onoverkomelijk. Er zijn genoeg alternatieven die het probleem kunnen oplossen. Een dermatoloog kan je uitsluitsel geven over het type allergie. Neem geen enkel risico en probeer te allen tijde veilig te vrijen. Met een SOA ben je nog verder van huis en een ongewenste zwangerschap is ook geen pretje. Het is daarom belangrijk dat je de condooms bij een betrouwbare leverancier koopt, zodat je weet welk condoom wel of niet voor jou geschikt is. Neem eens een kijkje in de webshop en bekijk de verschillende condooms. Hoogst waarschijnlijk is er ook voor jou een geschikt voorbehoedsmiddel en als je de condooms voor 23:30 uur besteld, heb je ze de volgende dag al in huis. Ze worden bezorgd in een discrete verpakking.