Herpes

Herpes genitalis is een door een virus veroorzaakte seksueel overdraagbare aandoening, die branderige blaasjes op de penis, vagina en anus geeft. Het virus bevindt zich in de blaasjes. Herpes is een besmettelijke soa, die altijd in je lichaam aanwezig blijft. Er bestaan nog geen effectieve medicijnen die het herpesvirus volledig kunnen vernietigen. Het gebruik van een condoom maakt de kans op het krijgen van herpes zeer klein. Zoek daarom in de webshop van Allecondooms.nl naar een setje spannende condooms die jou op het lijf geschreven zijn.

Een koortslip wordt door een ander herpesvirus veroorzaakt

Herpes genitalis nestelt zich in de huid en het slijmvlies van de penis, vagina, anus en mond. Het zorgt voor een jeukend, branderig en pijnlijk gevoel, waarbij er rode plekken, blaasjes of zweertjes op de huid van de geslachtsdelen, anus en mond zichtbaar zijn. Herpes genitalis kan ook pijn bij het plassen veroorzaken. Er zijn meerdere soorten herpes. Zo wordt een koortslip, gordelroos en waterpokken door een ander herpesvirus veroorzaakt.

Een zalf tegen gordelroos helpt niet tegen herpes genitalis

Herpes genitalis vraagt alleen behandeling als er daadwerkelijk klachten optreden. De duur en intensiteit van een herpesaanval kan met medicatie onderdrukt worden, maar het virus zelf kan niet worden kapot gemaakt. Bedenk dat er meerdere herpesvarianten zijn. Een crème tegen gordelroos of een koortslip helpt niet tegen herpes genitalis. Wat vooraf helpt, is het omdoen van een condoom. Allecondooms.nl heeft veilige condooms in alle soorten en maten, zoals ultradunne condooms en orgasme vertragende condooms.


Een leven lang herpes genitalis bij je dragen, is natuurlijk een doemscenario. Dat is het onveilig vrijen niet waard. Dan levert een minimale investering bij Allecondooms.nl meer op. Veilig en ongeremde seks met een condoom, zonder risico op herpes.