Chlamydia, is een van de meest bekendste seksueel overdraagbare aandoening (SOA).

Chlamydia is de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening, die gelukkig goed te behandelen is. Je kunt deze besmettelijke soa hebben, zonder dat je er qua klachten of zichtbaarheid iets van merkt. Jonge vrouwen lopen het meeste risico op het krijgen van chlamydia, maar ook mannen kunnen deze geslachtsziekte die wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie oplopen. Gebruik van een condoom tijdens de seks maakt de kans op het krijgen van chlamydia een stuk kleiner. Doe er je voordeel mee en wandel binnen in de webshop van Allecondooms.nl voor een setje vrolijke en sterke condooms.

Chlamydia voorkomen door een condoom te gebruiken

Chlamydia kun je oplopen door vrijen zonder condoom. Chlamydia nestelt zich bij voorkeur in de slijmvliezen van de vagina, baarmoedermond, penis en anus. Het zorgt voor pijn en een branderig gevoel bij het plassen en jeuk en irritatie bij de anus met soms bloederige ontlasting en diarree. De man kan pijn in de balzak ervaren, waar de vrouw last kan hebben van bloedverlies tussen de periodieke menstruaties, vaginale afscheiding, koorts, buikpijn en bekkenontsteking. Chlamydia kan en moet behandeld worden, om het gevaar van chronische ontstekingen en verminderde onvruchtbaarheid uit te bannen.

Chlamydia kan met medicatie goed behandeld worden

De aanwezigheid van chlamydia is met een SOA-test te staven. Dat is extra van belang, omdat chlamydia niet altijd direct klachten geeft. In geval deze veelvoorkomende en besmettelijke soa wordt aangetoond, kan deze met de juiste medicijnen adequaat worden behandeld. Waarschuw wel je bedpartners waar je de afgelopen zes weken mee hebt gevreeën, daar zij ook besmet kunnen zijn. Wil je niet in een dergelijke situatie terechtkomen? Kijk dan eens verder in de online shop van Allecondooms.nl en ontdek condooms met extra ribbels, noppen en vrolijke kleuren.

Condooms beschermen je tegen chlamydia en anders soa's. Zeker als je geen vaste relatie hebt en met wisselende seksuele contacten geniet van het leven, kun je niet zonder veilige condooms. De rijke collectie condooms van Allecondooms.nl behoed je niet alleen voor geslachtsziekten, maar geeft je ook extra genot en een langdurige erectie tijdens het liefdesspel.