Waarom is sex zo goed?

Sex is lekker en niet meer weg te denken, het is een belangrijk onderdeel van ons bestaan. Zodra mensen op een bepaalde leeftijd komen, speelt sex een grote rol in hun leven. Dit is niet geheel onterecht, want sex heeft nu eenmaal een behoorlijk aantal voordelen. Het is niet alleen lekker, het is ook een uiting van genegenheid en een voortplantingsmiddel. Sex is in ieder geval meestal erg plezierig en dat moet het ook blijven. Laat sex geen oorzaak worden van vervelende bijkomstigheden, zoals een SOA. Hoe leuk de vrijpartij ook was, als je er een gonorroe of andere geslachtsziekte bij oploopt, houd je er toch een minder fijne herinnering aan over. Een condoom gebruiken, voorkomt dit soort nare besmettingen.

Gonorroe, syfilis en andere vervelende bijkomstigheden bij sex

Iedereen weet dat je tijdens het vrijen het risico loopt om een SOA op te lopen. Zeker wanneer je partner een nieuwkomer is. Een goede bescherming is daarom belangrijk. Jij zit niet te wachten op een druiper, met alle andere nare bijverschijnselen van gonorroe. Je moet er al helemaal niet aan denken dat je besmet wordt met HIV, dus neem je voorzorgsmaatregelen als je niet zeker weet dat jij of je bedpartner geen geslachtsziekten hebben. Gebruik te allen tijde een condoom, er is keus genoeg. Zorg dat je altijd condooms op voorraad hebt, dat voorkomt ergernis als er plotseling een heerlijke vrijpartij op het dagmenu staat. Ben jij goed voorbereid? Dan kun je volledig van de sex gaan genieten en van alle andere voordelen die een spetterende sexpartij met zich meebrengen.

De 10 goede redenen om sex te hebben

We hebben al drie redenen genoemd: sex is lekker, het verhoogd de intimiteit en het is een voortplantingsmiddel. Sex laat je ook stralen door het aanmaken van verschillende hormonen, zoals endorfine en oestrogeen. Hierdoor krijg je niet alleen een gelukkig gevoel, maar het is ook goed voor huid en haar. Daarnaast is het perfect voor je lichamelijke conditie, je verbruikt calorieën en je traint je spieren. Het kan zelfs voor pijnbestrijding zorgen omdat ook het pijnstillende hormoon ocytocin vrijkomt tijdens de sex. Bij een stevige vrijpartij heb je een snellere bloedsomloop, de hormonen die dan vrij komen, zorgen dat je afweersysteem beter gaat werken. Sex vermindert ook stress en zorgt voor een goede nachtrust. De conclusie is: dat sex niet alleen maar lekker is, maar ook zeer gezond voor lichaam en geest. Wanneer je dan ook nog even aan je eigen veiligheid denkt door een condoom te gebruiken, ben jij super goed bezig met je lichaam tijdens een vrijpartij. Al gelijk zin gekregen? Neem eens een kijkje bij de vele soorten condooms.